Voorlopig nog geen Mahjong

Het is triest maar helaas mogen we nog steeds niet mahjong spelen.

Van de NMB kregen we uitgebreide informatie die korter samengevat neerkomt op het hierna volgende:

Ofschoon Premier Rutte op 24 juni bekend maakte dat ook de binnensporten weer waren toegestaan en dat dat ook van toepassing is op de binnensporten waarbij geen 1.50 afstand kan worden gehouden,  is op 1 juli voor de veiligheidsregio’s een noodverordening gepubliceerd waarin is opgenomen dat de 1.50 meter wel gerespecteerd moet worden, ook tijdens het spelen.

Door de Bridge bond is hierover contact gezocht met het ministerie van VWS. De NMB conformeert zich aan de Bridgebond omdat dit spel qua speelomstandigheden het meeste overeenkomt met Mah Jong. In dit overleg is aangegeven dat de clubs zich aan de noodverordening dienen te houden.

Voor ons houdt dat in dat we tijdens het spel 1.50 meter afstand dienen te houden. Bij Mahjong is dat niet goed mogelijk.
Vandaar dat de NMB heeft besloten tot een negatief speeladvies in clubverband. Het is helaas niet anders.

Zodra deze situatie wijzigt krijgen jullie uitgebreid bericht.

Koen

Buiten Mahjong spelen? 1.50m gaat net……..

Een gedachte over “Voorlopig nog geen Mahjong

Geef een reactie