Categorie archief: Groene Draak

Hilversum Denkt!

Op 22 april staat weer het evenement Hilversum Denkt op de agenda. Bijna alle mogelijke denksporten die in Hilversum beoefend worden melden zich dan van 10.00 tot 16.00 op of om de Kerkbrink om Hilversum kennis te laten maken met hun denksport.
Ook de Groene Draak is daar aanwezig om hun sport (spel) te promoten in het Hilversumse. We zoeken nog spelers die op die dag een spelletje willen meespelen of die de toeschouwers wat willen vertellen over Mahjong. Je kan je aanmelden bij Wobbe, Patricia, of Koen.

Op naar de laatste ronde

Over 14 dagen spelen we de laatste ronde.  Er zijn al wat uitvallers maar die hebben geen invloed op de koppositie.

De voorsprong van Patricia is bijna niet meer in te halen door de kopgroep, maar jullie weten: in het spel van de duizend mogelijkheden liggen er altijd onverwachte verrassingen op de loer. Dus we maken toch een aparte tafel met de vier aanwezige koplopers, resp. Patricia-Jelle-Koen en Annemiek. reserve koplopers zijn Peter den Hartog en Wobbe Kijlstra.

Het is dan ook de laatste speelavond voor het belangrijke Witte Draak Toernooi wat de zaterdag daarop (25 maart ) wordt gespeeld. Er hebben zich tot vandaag 55 spelers aangemeld. Dat belooft een mooie Mahjong dag te worden.

Hier vind u de uitslag en de seizoens-stand  van de afgelopen speelavond.

tot over 14 dagen.

Koen

Nog twee rondes te gaan.

De spanning stijgt, met nog twee rondes voor de boeg kruipt de kopgroep steeds dichter bij elkaar.  Er is een eenzame koploopster met bijna 29.000 punten. Maar in de groep van 4 achtervolgers is het verschil tussen de 2e en de 5e positie een goede 1400 punten.  Er kan dus nog van alles gebeuren want ook deze groep kent een achtervolger die weer 2500 punten achter de 5e positie zit.

Gerrit heeft deze week een stevige spurt in de puntenranglijst gemaakt.  Met een winst van 10050 punten was hij de absolute dag-winnaar.

zie hier de uitslagen van 22 februari.

tot over 14 dagen.

Koen

Beste Groenen

Beste Groenen,

Ik wil jullie laten weten dat ik – zeer tot mijn spijt – niet meer kom spelen. Mijn gehoor is zo achteruit gegaan dat ik bij het kletteren van die heerlijke mahjongstenen jullie nauwelijks meer versta waardoor het spelen geen plezier meer geeft.
Het is voor mij een lastig besluit om ook de laatste draak, die ik in Hilversum heb opgericht, in de steek te laten. Een schrale troost is het dat zowel de Rode, Witte als de Groene Draak het zonder mij ook heel goed maken.
Ik blijf voorlopig nog lid van ons Mahjonggenootschap omdat ik niet zeker weet of ik het wel zonder mahjongstenen en jullie kan uithouden en ik me met vliegende vaart weer bij jullie wil voegen.
Ik wens jullie allen veel en plezier en veel wong toe met het mooiste, spannendste en grilligste spel ter wereld.

Jelte Rep

Speelavond 8 februari

De vierde avond in het seizoen van de Bamboe.  We zijn alweer halverwege!  Nog drie avonden te gaan. De top drie van het seizoen staat verrassend dicht bij elkaar met een kleine 1200 punten verschil tussen de 1e(Koen)en de 3e (Patricia) plaats.  Zij worden op de voet gevolgd door Annemiek Peetoom met een klein e achterstand van 2500 punten. Er kan dus nog van alles gebeuren.

kijk voor alle uitslagen hier:

De NTS vereniging het Groene Hart organiseert  op zondag 21 mei aanstaande een toernooi in de Parkvilla van Alphen aan de Rijn.  Nadere informatie volgt nog.  Reserveer de datum vast in uw agenda. Het is het eerste toernooi op een zondag, een unicum  in NTS land.

Woensdag 25 januari

Het verslag van afgelopen woensdag 25 januari is gemaakt op 27 januari.   Als “pensionado” heb je het altijd druk.

Voor velen een vertrouwd gezicht, voor de leden die de afgelopen jaren lid zijn geworden een nieuw gezicht.Monique de Gier heeft haar oude club weer eens bezocht met de bedoeling om weer regelmatig te komen spelen.Je bent van Harte welkom Monique!!!

Ook een hartelijk welkom voor Hanneke Holst een buurvrouw van Jennemiek  die het spelen in de club ook wel eens mee wilde maken. Zij moet het spel nog leren, dus heb enige clementie met haar.

De uitslagen staan weer on line

1e speelavond 2023

14 spelers meldden zich rond halfacht in Lopes Dias voor de eerste speelavond van 2023 en de laatste oefening voor het aanstaande Rode Draak toernooi. We gingen dus met twee tafels van 4 en twee tafels van 3 spelers de strijd met elkaar aan.

Aan het einde van de avond kwam na veel reken en herstelwerk Annemiek Peetoom als absolute winnaar uit de bus. Zij scoorde aan een tafel van 4 spelers 19.260 punten.
Dit ging voornamelijk ten koste  Karl die voor het eerst in zijn 5 jarig lidmaatschap de verliezersdraak kreeg uitgereikt. -4510 punten.

alle resultaten staan weer op onze website

Aanstaande zaterdag zien we een aantal van jullie terug op het Rode Draak toernooi dat dit jaar bij Sporthal “de Fuik”  in Kortenhoef (Zuidsingel 54, 1241 HD Kortenhoef)  wordt gehouden.  Tot Zaterdag

Witte Draak toernooi 2023

Inschrijving Witte Draak toerrnooi is geopend.
Z
aterdag 25 maart 2023

Save the date!

* we spelen NTS
* Wijkcentrum Lopes Dias aan de Lopes Diaslaan 213 in Hilversum
* inloop vanaf 9.30 uur
* spelen tussen 10.30-17.00 uur
* 20,00 € inclusief lunch

Inschrijven kan tot 17 maart!
De inschrijving is gesloten. Belangstelling voor de wachtlijst, stuur dan een mailtje naar mahjonghilversum@gmail.com.  Komt er plaatsje vrij dan nemen we contact met je op.

Laatste speelavond 2022

Na het seizoen van de Chrysant begint altijd begin december het seizoen van de Bamboe, dit jaar op de 14e december. Er kwamen 16 leden om weer samen te spelen voor de hoogste punten. Voor een maand waarin erg veel andere activiteiten plaatsvinden een goede score.
Er zijn geen negatieve scores  genoteerd, wat betekent dat er ook geen uitschieters naar boven zijn geweest. We luiden het jaar dus op een rustige manier uit.  De volgende speelavond is 11 januari 2023.

de uitslag van woensdagavond vind u HIER
Ik wens u Hele fijne Kerstdagen en een goede jaarwisseling

Tot  11 januari 2023

4 Groenen op podium

Op het mahjong bondstoernooi 2022 wonnen onze Groenen alle prijzen in de categorie NTS. Jelle werd de NTS Kampioen  2022, op basis van de drie gehouden toernooien  haalde hij de meeste punten.

Van harte gefeliciteerd!

 

 

 

 

 

 

Jenneke, Patricia en Jennemiek, wonnen het toernooi van vandaag, en werden 1, 2 en 3!

Van harte gefeliciteerd!