Marathon 2017

Marathon 2017
Mensen, wat was het weer gezellig. En mooi! Zestien spelers -en een klantenservice met hulptroepen!- die een mooi bont gezelschap vormden met één gezamenlijke passie: de stenen steeds maar weer schudden, schikken en schuiven.

We hebben gelukkig een beroep kunnen doen op invallers die we onverhoopt moesten inzetten. Geweldig! We hebben optimaal genoten van de locatie, wetende dat we daar helaas niet meer terecht kunnen in de toekomst. Visio ook bedankt.

Spelers ook bedankt voor jullie (on)gevraagde inzet en hulp tijdens het evenement, al was het maar het aanbieden ervan. Naast het persoonlijke gevoel dat ieder mee terugneemt naar huis, valt er wat na te kaarten met cijfertjes.We hebben beter ons best gedaan dan vorig jaar, lijkt het wel. Er zijn meer spellen gespeeld (zie3) en we hebben dus korter tijd per spel nodig gehad(4): ook nu is het frappant dat net als vorig jaar in het laatste blok (vanaf 05:00 uur) het tempo het hoogst lag. Speel je wellicht het meest soepel na een té korte nachtrust in een vreemd bed, onderbroken door gelach, en lawaai van stenen die ruw geschud worden? Het lijkt zo te zijn.

Weliswaar is de score per spel lager (9) dan in 2016, maar er zijn 22 spellen méér gespeeld. Overigens werd ook nu niet één keer een remise overgespeeld. Er waren ondanks het grotere aantal potjes, minder remises. Ook absoluut gezien (6).
Het krachtsverschil tussen de teams was wel wezenlijk groter dan vorig jaar. Er is dus zoals gezegd per spel gemiddeld lager gescoord (9) maar dat is slechts het gemiddelde: de punten werden overduidelijk steeds opgeëist door twee teams: Samen Sterk en Keihard. De rest van de zes teams was aan de lopende band de sigaar en moest geregeld diep in de buidel tasten! Heel lang hebben zij ook als enige twee teams een score ‘in de plus’ laten zien. En uiteindelijk wist team Keihard uit Alphen de winst te pakken!

Was het toeval? Of moeten we vrezen dat ze in Alphen de toverdrank in handen hebben, nu de winst wederom die kant opgaat? We kunnen het alleen maar te weten komen door in 2018 weer te gaan spelen. Hopelijk vinden we weer een mooie toplocatie. Suggesties zijn altijd welkom!

Nieuwsflitsen vanaf de start van de marathon