Categorie archief: Groene Draak

En de winnaar is….

De laatste avond van het Chrysant 2017 seizoen. Wie mag de fel begeerde seizoensdraak mee naar huis nemen.  Aan tafel 1 spelen de vier hoogst geklasseerden tegen elkaar.  Maar altijd bestaat de mogelijkheid dat aan een van de andere tafels zulke enorme scores worden gemaakt  dat de avondtrofee en de seizoensdraak een onverwachte bestemming krijgen.

Deze keer was Marcel de te kloppen man,  aan tafel 1 nam hij aan het einde van de avond de laatste plaats in.  Jennemiek was de tafelwinnaar.

En dan had je natuurlijk Peter nog die vanavond met een monster score van 15540 punten de avondtrofee in ontvangst mocht nemen.
Maar was het verschil in de score groot genoeg om Marcel van de eerste plaats te verstoten?…………

Marcel bleek uiteindelijk toch een voldoende grote voorsprong opgebouwd te hebben om als seizoenswinnaar de Onbreekbare Draak voor een kwartaal mee naar huis te mogen nemen.

Het Troostdraakje was voor de schrijver dezes die de avond afsloot met een negatieve score van 2910 punten.

Eindstand van het seizoen Chrysant 2017

Avond uitslag 29-11-2017

 

Haar tweede dertien wezen

“Jaaaa” klonk het door Lopez Dias “Mahjong!!”
En wat voor een…. Wilma scoorde haar tweede dertien wezen. Gefeliciteerd, daar zullen een hoop leden nog  van dromen.

De avond startte even over 19.30 uur met twintig aanwezigen wat resulteerde in vijf vol bezette tafels.  Tot 22.00 uur zouden we weer de stenen laten kletteren. Wilma was met haar dertien wezen de terechte winnaar van de avond en mocht naast de felicitaties voor haar dertien wezen ook de befaamde groene avondtrofee mee naar huis nemen. Dit ging te koste van Wobbe die de avond stevig in de min moest afsluiten. Hij kon troost zoeken bij de donkergroene  Troostdraak. Over twee weken is de seizoensafsluiting.
Als je wil weten hoe je ervoor staat: klik hier.
Als je de avonduitslagen wilt zien: Klik op Deze Link.
We hopen jullie allemaal in goede conditie te zien op 29 november 19.30 uur in Lopes Diaz.

5e speelavond Chrysant

Negentien deelnemers waren om half acht aanwezig toen het startschot werd gegeven voor de 5 speelavond van het chrysant seizoen. Nog twee avonden te gaan 15 november en 29 november. dan weten we wie de beroemde seizoensdraak weer mee naar huis mag nemen.
Jennemiek won deze avond met 9650 punten en twee keer een drakenslang. Zij heeft dit seizoen de wong duidelijk op haar schouders, toch gaat zij nog niet aan kop.  De koplopers zijn Marcel en Jelle die 330 punten verschil hebben op de bijna 30.000 punten. Ria ging deze avond met – 2130 punten naar huis. Zij kreeg het troostdraakje mee en zakte hierdoor ten gunste van Jennemiek uit de top 4 van het klassement.
De volledige uitslag staat weer op de bekende site
en ook de seizoenstanden zijn hier terug te vinden.

Drie of vier spelers

Woensdag avond waren we met 17 spelers.  Dit resulteerde in 2 tafels van 4 spelers en 3 tafels van 3 spelers. Bij de loting liep dit even verkeerd maar de correctie werd door de meeste leden goed opgepakt.
Het San Ma spel (zonder de eenvoudige tekens) werd voor deze avond uitgekozen. De scores van zowel de drie spelers tafels als die van de vier speler tafels liepen niet al te zeer uiteen. Op alle tafels werd wel geprobeerd om limietspelen te halen. Dit lukte in de meeste gevallen net niet.
Toch ging Ria Rep met de meeste punten naar huis. In het begin van de avond scoorde zij resp 3800 op oost en 2000 punten. Aan een drie tafel betaalt dat 3x uit (door oost dubbel)en dat levert dan 7600 en 6000 is 13.600 punten op. Daarvan moest zij in de loop van de avond weer wat inleveren, maar met een eindscore van 11.120 punten was zij toch de avondwinnaar. De verliezer van de avond was Wim Steur met – 4310. punten Hij zat niet aan de tafel van Ria.
Volledige Uitslagen
Stand

Mahjong met drie spelers

 

Jelte Rep schreef in zijn on-line mahjong boek  een artikel over de regels aan een tafel van drie. We zouden het prettig vinden als we die op onze Groene Draak eens uitprobeerden. Deze regels  beschrijven drie verschillende varianten van spelen, zie http://www.mahjongboek.nl/spelen-met-zn-drieen-365

Ik stel voor dat we de volgende speelavonden elke avond, aan de tafel met drie spelers, één spelvariant spelen. Deze kunnen we dan evalueren in vergelijking met de varianten van de andere avonden.

Wereld dierendag

Om halfacht precies waren er 17 spelers aanwezig dus begonnen we de avond met 3×3 tafels en 2×4 tafels. Nadat de eerste Mahjongs al gevallen waren kwam Rene nog binnen en kon daarmee van een 3 tafel nog een 4 tafel maken. Helaas moest Pauline daardoor de eerste Mahjong aan haar tafel laten lopen. We gaan kijken hoe we dat in de toekomst beter kunnen oplossen.

Om tien uur waren bijna alle punten geteld, alleen de drie tafel van Onno, Jelte en Ria had het nog erg zwaar. Maar daar zat dan ook de winnaar en zoals gebruikelijk ook de verliezer. Onno ging met 13630 met de Albasten Draak naar huis en Jelte mocht met – 6050 punten het Troostdraakje voor 14 dagen koesteren.
Avonduitslag
Standen

 

Zo gewonnen, zo geronnen.

Waren op de vorige speelavond Peter en Koen de grote winnaars. Gisterenavond op de een na laatste speelavond van dit seizoen, vochten zij weer om dezelfde plek. Maar deze keer ging het om het grootste verlies.  Peter was ook nu weer degene die met de meeste (min)punten de loden draak mee naar huis mocht nemen.( -7050 pnt)

Joost was de grote winnaar van de avond met 15.790 pnt gevolgd door Patricia met 13.830 pnt. Dit houdt dus in dat de laatste avond bijzonder spannend kan gaan worden.  De vier koplopers liggen binnen een marge van 3800 pnt bij elkaar.

Avonduitslag

Seizoensstand

Komt dus allen op 28 juni 19.30 uur naar het Lopez Dias wijkcentrum om de ontknoping van de seizoenswinnaar mee te maken.