Categorie archief: Groene Draak

Nog drie rondes te gaan

We zijn weer over de helft van het Kersenbloesem seizoen 2019.  Ondanks een voetbalmatch op om ket kampioenschap van Nederland waren toch 17 spelers naar de Lopes Dias gekomen om het edele en oh zo spannende Mahjong spel te beoefenen.

Aan tafel 1 waar uw wedstrijdleider de strijd aanbond met Jelte Rep,  Karl van t Hazeveld  en Wim Steur Ging na de eerste vijf kwartier de rode lat van Jelte over op de volgende speler. Vervolgens duurde het nogmaals een half uur voordat de lat weer verder ging, Wim hield de lat maar één beurt, en daarna blief de stok tot kwart voor tien plakken bij Karl.  we kwamen dus net aan de het eerste spel van de zuidenwind ronde. Veel remises en voor het overige voornamelijk winst op Oost. (vier keer winst voor een andere wind)  Jelte was dus de tafelwinnaar, maar werd royaal voorbij gestreefd door zijn echtgenote die de avond afsloot met 18970 punten  dit leverde Joost van Doorne een record verlies op van -7.900 punten. Ook Wobbe verloor flink -7130 punten. Hij was het slachtoffer van de dadendrang van Peter de Hartog.

Reminder:

Zaterdag 25 mei is Het Groene Hart toernooi in Alphen.  we gaan daar weer met een flinke delegatie naar toe.  Regel bijtijds met wie je mee wilt rijden, zodat de organisatie niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Nog vier rondes te gaan in dit seizoen

Jawel, Ook gisteren was het weer een goed bezette avond voor ons Mahjong genootschap.  Maar liefst 19 spelers traden in het strijdperk. Aan de tafel van drie spelers werd voortvarend de avond geopend met een Jadespel voor Pauline op Oost. Daar moesten dus gelijk de briefjes gehaald worden omdat de fiches niet meer toereikend waren. Pauline hield de wong goed vast. Ze besloot de avond met 17370 punten. Dat ging ten koste van Jacqueline en Wobbe. met resp. -3390 en -4980 punten. Dat laatste was genoeg voor de tweede keer op een rij dat Wobbe met de troostdraak naar huis mocht.

Hier vindt u de volledige uitslag.
Deze link leidt u naar de seizoensstanden.
We zien u graag weer op 15 mei in Lopes Dias.

Koen van Dijk

Tweede speelavond Kersenbloesem

Het loopt al tegen Pasen, De lente kondigt zich op alle mogelijke manieren aan.
Zo ook woensdag avond in Lopes Dias waar deze avond naast Mahjong  ook Bingo werd gespeeld. De kreten Bingo en Mahjong wisselden elkaar aardig af.

Met 18 deelnemers werd er Mahjong gespeeld.
De winnaar van de vorige speelavond was helaas verhinderd zodat het albasten draakje niet kon worden uitgereikt.  Patricia zou met ruim 10800 punten het draakje mee naar huis mogen nemen. Misschien vindt het zijn weg nog.  De troostdraak ging naar Wobbe. Hij zat bij Patricia aan de een van de twee tafels met drie spelers.

Avond-uitslag:

Koen van Dijk

Verslagje Hilversum Denkt

Op zaterdag 6 april werd op de Kerkbrink in Hilversum het evenement “Hilversum Denkt” gehouden.  Vanaf 10 uur tot 4 uur werden er demonstraties gehouden in verschillende denksporten zoals Schaken, Go en dammen. Ook het Hilversumse Mahjonggenootschap “de Groene Draak” was daar aanwezig met een aantal leden die de hele dag Mahjong speelden en uitleg gaven. Toeschouwers en belangstellenden kregen de gelegenheid om een partijtje mee te spelen. Ze werden dan begeleid door ervaren spelers. Om ze vast kennis te laten maken met de verdubbelingen, was het de bedoeling, dat ze er minstens één wisten te scoren. Dat ging menigeen goed af. Om 4 uur werden de stenen weer opgeruimd, de tafels ingevouwen en keken we terug op een weliswaar koude maar droge dag. Een leuke manier om onze tak van denksport te promoten.       

Koen van Dijk

Kersenbloesem 2019

Een opkomst van 21 leden sierde de eerste avond van het seizoen Kersenbloesem 2019. Onder hen een nieuw gezicht  Elisabeth Abbink uit Leuden. Zij scoorde gelijk een respectabele  8170 punten. Ze heeft al aangekondigd dat ze de volgende keer weer van de partij zal zijn.

De fameuze albasten Draak ging naar Paul Dekema  met maar liefst 13.440 punten. Gevolgd door Jenneke Kragt met 11.360 punten en ondergetekende met 9.100 punten. Dat laatste was te danken aan 2x een Jadespel waarvan éénmaal op Oost.  Wilma Engelsma doneerde hiervoor tweemaal een Groene Draak steen. Zij werd hier zelf de dupe van met 11.460 minpunten en mocht de Troostdraak mee naar huis nemen.

Alle resultaten op een rijtje

Aanstaande Zaterdag is het weer Hilversum Denkt. Denksporten presenteren zich dan in het centrum van Hilversum. Wij spelen dan demonstratie partijen voor en met het winkelende publiek.Het is natuurlijk gezellig als ook onze eigen leden even komen kijken, wees van harte welkom.

Laatste avond Bamboe 2019

Het seizoen Bamboe 2019 zit er weer op. Over veertien dagen beginnen we aan het nieuwe seizoen Kersenbloesem 2019.

De winnaar van de avond was tot ieders verrassing Gerrit Kragt met maar liefst 13.130 punten. Dit ging ten koste van Patricia Schilte die de troostdraak mee naar huis nam. -7.770 punten mocht zij inleveren.  Ria Rep is de seizoenswinnaar met 51.010 punten. Op de lijst van hoogste seizoensscores neemt zij met dit resultaat de derde plek in.

Hier staat de Volledige uitslag

Dan nu de blik op ons jaarlijkse Witte Draak toernooi. Zaterdag is het zover en verzamelen de 60 spelers zich in wijkcentrum  Lopes Dias aan de Lopes Diaslaan in Hilversum.
Voor de deelnemers gaan de deuren om half tien open. Maar als je je geroepen voelt om een steentje bij te dragen bij het inrichten van de zaal ben je al om kwart voor negen welkom. We verheugen ons op een leuk en gezellig evenement. Tot zaterdag!

Weer zeer hoge scores

Met 21 spelers speelden we gisterenavond weer aan zes tafels. 3 maal een tafel van vier spelers en 3 maal een tafel van drie spelers. Laten we eens kijken of een tafel van drie spelers betere scores haalt dan een tafel van vier spelers.
De hoogste score van de avond ging naar Ria met 22.000 punten. (Dit is van de nu actieve spelers de hoogste score die op één avond behaald is. Op de All Time High score lijst komt ze op een 2e plaats achter Olga van Erkel die ooit 29.680 punten scoorde.) Ria speelde aan een tafel van drie.
De volgende hoge score had Jennemiek met 18.600 punten, (nog geen verbetering van haar persoonlijk record). Zij speelde ook op een tafel van drie. Janet volgde de koplopers van de avond met een score van 12290 punten op een tafel van vier. De volgende topper was Jelte op een drie tafel met 7740 punten en Rene met 4860 en Peter met 4300 punten, beiden aan een tafel van vier. Tot zover de tafelwinnaars. Een voorzichtige conclusie kan zijn dat de tafel van drie leidt tot hogere scores van de winnaars.
Daar tegenover staat dat de verliezers gezamenlijk evenzoveel punten inleverden.
Joost op een tafel van drie – 10580
Jacqueline, ook op drie – 6810
Jelle op dezelfde tafel – 6190
Dirk op een vier tafel – 1810
Wobbe op een drie tafel – 1350
Pauline op een drie tafel – 980
De volledige score en standen: Klik hier

 

Te kort aan materieel!

De opkomst van de speelavond van de groenen was overweldigend. 22 leden meldden zich zo rond 19.30 uur in de grote centrale hal van Het Lopes Dias wijkcentrum. Dat was bij de groenen al tijden niet meer voorgekomen en dus kon het gebeuren dat er op één van de tafels een lat te kort bleek te zijn. Het was geen groot probleem en het werd aan de betreffende tafel adequaat opgelost. Voor de leiding van het genootschap is dit echter een signaal om nieuwe latten aan te schaffen, misschien moeten we ook wel onze spelen uitbreiden. 4 tafels van vier spelers en twee tafels van drie spelers begonnen even na half acht aan hun partijen. Om tien voor tien, bij de roep “Laatste ronde” bleken minstens drie tafels nog in de ronde van de zuidenwind bezig te zijn. Veel remises dus. Zelfs de drie tafel waar de schrijver dezes aan speelde zat nog in de eerste beurt van de zuidenwind. Janet verdedigde haar oost met verve en verdiende met kleine mahjongetjes een belangrijk deel van haar verlies uit de eerste hand terug. Ria won die ronde met 1088 punten en Koen had een wachtend limiet. Janet mocht met Oost dubbel betalen. Dat werden dus direct briefjes. Maar haar eindscore van 2370 punten laat zien hoe het tij kan keren.
Uiteindelijk ging Marcel met de grote eer strijken en betaalde Wilma het gelag.

Zie hier de uitslagen

De Witte Draak is aan het ontwaken
Over een goede maand, Zaterdag 23 maart 2019, houden we de twintigste editie van de Witte Draak. Op dit moment hebben we 56 inschrijvingen.
Het zou natuurlijk leuk zijn als we met deze jubileumeditie de boeken in gaan met een maximale opkomst. Kortom, U kunt zich nog steeds aanmelden.

Hilversum Denkt 2019
Op zaterdag 6 april doen we weer mee aan het Hilversum Denkt evenement, waarbij de denksportclubs van Hilversum zich presenteren, maar waar u ook kennis kunt maken met redelijk onbekende denksporten. Zet deze datums dus maar vast in uw agenda, wij houden u op de hoogte.

Hoge Score’s

Vanavond werd er hoog gescoord. Op drie van de vijf tafels werd er meer dan 12.000 punten behaald. Doorgaans haalt slechts één speler een mega score.
Sigrid en Paul debuteerden bij ons genootschap, welkom!
Paul liet door zijn aanhoudende Wong het spel niet verder komen dan de Oostenwind en behaalde de derde avondplaats.
Jennemiek, aan de enigste drie tafel, kwam 400 punten tekort. Haar winst ging ten koste van René die deze week troost mag zoeken bij het verliezersdraakje. De winnaars draak is met Joost mee naar huis, hij begon op Oost met een mooi spel en kon dit geluk de rest van de avond vasthouden.

De uitslag!

En buiten was het koud

Buiten lag de sneeuw, maar binnen in de grote hal van Lopes Dias werden door de 14 Groenen die de kou hebben getrotseerd een verhitte strijd geleverd voor het door ziekte helaas afwezige albasten draakje.

De tafelwinnaars, Jenneke, Peter, Gerrit grepen echter naast de begeerde prijs die Wobbe met uiteindelijk 13.900 punten mee zou mogen nemen. Als bewijs voor zijn goede prestatie kreeg hij nu het koperen draakje mee. De troostdraak ging mee met Janet die 3200 punten in de min stond.

De standen en de avonduitslag

Koen