Categorie archief: Groene Draak

Mahjong met drie spelers

 

Jelte Rep schreef in zijn on-line mahjong boek  een artikel over de regels aan een tafel van drie. We zouden het prettig vinden als we die op onze Groene Draak eens uitprobeerden. Deze regels  beschrijven drie verschillende varianten van spelen, zie http://www.mahjongboek.nl/spelen-met-zn-drieen-365

Ik stel voor dat we de volgende speelavonden elke avond, aan de tafel met drie spelers, één spelvariant spelen. Deze kunnen we dan evalueren in vergelijking met de varianten van de andere avonden.

Zo gewonnen, zo geronnen.

Waren op de vorige speelavond Peter en Koen de grote winnaars. Gisterenavond op de een na laatste speelavond van dit seizoen, vochten zij weer om dezelfde plek. Maar deze keer ging het om het grootste verlies.  Peter was ook nu weer degene die met de meeste (min)punten de loden draak mee naar huis mocht nemen.( -7050 pnt)

Joost was de grote winnaar van de avond met 15.790 pnt gevolgd door Patricia met 13.830 pnt. Dit houdt dus in dat de laatste avond bijzonder spannend kan gaan worden.  De vier koplopers liggen binnen een marge van 3800 pnt bij elkaar.

Avonduitslag

Seizoensstand

Komt dus allen op 28 juni 19.30 uur naar het Lopez Dias wijkcentrum om de ontknoping van de seizoenswinnaar mee te maken.

Een Close finish

31 mei 2017 – Op deze speelavond meldden zich 15 spelers en speelsters om deze avond met de winst en de eer te gaan strijken.  Om half acht gaf Koen het startsein. Om tien voor tien klonk het sein voor de laatste ronde, maar toen was aan alle tafels het spel eigenlijk al wel gespeeld.

De tafelwinnaars wisten allen riant te scoren maar het was Peter die weer beslag wist te leggen op de  avondprijs.

Peter 15410
Koen 15340
Jenneke 11360
Marcel 10850

Slachtoffer van deze dadendrang was wederom Wilma die de troostdraak mee naar huis mocht nemen voor een tweede logeerpartij van 14 dagen.

Een warme zomerse avond in mei

Om half acht stipt begon de strijd aan drie volbezette tafels.  De glorieuze winnares van 14 dagen geleden kon vanavond haar koppositie niet verdedigen waardoor de strijd toch weer helemaal open lag. Gelijke kansen voor iedereen. Jelte bleek zijn schitterende vorm van afgelopen zaterdag nog niet verloren te hebben, hij eindigde deze warme avond op de derde plaats en pakte daarmee de koppositie in het klassement. Joost had nog veel goed te maken een eindigde als tweede terwijl Peter met de zeer begeerde groene draak naar huis mocht.

Wilma eindigde met 30 punten nog net positief en Patricia zat ook in de staart van het peleton met 360 punten.

Jennemiek slaat toe!

Vanavond werd er gespeeld aan vier tafels, twee tafels met drie en twee met vier spelers.
Wilma had van de week geoefend op limietspelen en dat was te merken! In een van de eerste potjes van de avond haalde ze haar eerste “dertien wezen”.
Jennemiek had in dit seizoen niet of niet goed gespeeld en had punten in te halen. Met succes versloeg ze de vorige twee winnaars en stijgt ze in het klassement.
Volledige uitslag 3 mei