Aankondiging van de ALV van de Mahjong Bond. 17 april 2021

Beste Groenen,

Hoe is het met jullie allemaal? Missen jullie het Mahjongen en elkaar net zo erg als ik dat doe? Een heel jaar al Lock Down, maar gelukkig komt het eind in zicht. Wat zal ik blij zijn, als we weer de stenen in het echt kunnen laten kletteren.

Dit bericht gaat over de online Algemene Leden Vergadering van de NMB op 17 april a.s.

Ik zal jullie bij die vergadering vertegenwoordigen en heb inmiddels alle vergaderstukken. Wie wil, kan deze opvragen met een mailtje naar mahjonghilversum@gmail.com

Om de vergadering efficiënt te laten verlopen wil de bond alle vragen en/of opmerkingen vooraf ontvangen, vóór 26 maart, liever zelfs eerder. Is er een punt dat je graag besproken wilt hebben op de jaarvergadering, laat het me dan voor 24 maart weten, dan breng ik het in.

Enkele bijzondere punten uit het jaarverslag van 2020:

  • Er zijn geen NTS-toernooien gespeeld in 2020 en maar 2 Riichi en 2 MCR toernooien. Er zijn dan ook geen nationaal kampioenen aangewezen.
  • Het ledenaantal is vanwege de Corona Lock Down iets teruggelopen. We hadden per 31 december 28 clubs waaronder ook een nieuwe NTS-club “de oude Draken” in Groningen met 18 leden.
  • Ik heb samen met Herman van den Berg de Kascommissie gevormd en de boeken van de penningmeester gecontroleerd. We adviseren de ledenvergadering de Penningmeester te déchargeren.
  • Voor 2021 heeft het bestuur besloten geen contributie te heffen. Hierover hebben wij jullie al geïnformeerd.
  • De Gezondheidsraad geeft aan, dat als er een Vaccinatiebewijs komt, de clubs zelf mogen beslissen of ze bijeenkomsten kunnen organiseren.

Tot zover de jaarvergadering.

Wij mogen dus nog steeds niet bij elkaar komen. Bij MCR en bij Riichi zijn er verenigingen die met succes een online competitie spelen, volgens de officiële MCR en Riichi regels. Met Mahjongsoft en Mahjongtime kun je daar inloggen en vervolgens aan een tafel aanschuiven.

Voor NTS is er niet zomaar een mogelijkheid om online competitie te spelen. Met 4 Winds Mahjong zou dat kunnen, maar dan moet elke speler de software kopen.

Reikhalzend kijken we uit naar de dag dat we allemaal weer kunnen samenkomen.

Blijf vooral gezond!!!!

Koen

 

Geef een reactie