Het Witte Draak Toernooi 2024: Grote opkomst – groot plezier!

Een zaal vol spelers! Dat is een genot om te zien.

Er waren veel bekende gezichten onder de 64 spelers, maar ook veel nieuwe. Één van hen veroverde tot zijn grote verbazing een podiumplek: Pim Willems. Hij speelde nog niet bij een club, want hij twijfelde aan zijn spelniveau. Na het behalen van de 3de plek – op nog geen vijfhonderd punten achter nummer 2 Jit Bertelink – overwegen Pim en zijn vrouw Jet om tóch een keer bij de club in Hilversum te komen spelen. Wees welkom!

De kritiek op NTS is, dat er veel remises vallen. Die waren er gisteren zeker ook. Er was zelfs één tafel, waar geen enkele Mahjong werd gescoord! Over het algemeen werden er echter heel veel spellen uitgespeeld. Het regende mooie combinaties als de Hof van Peking, Winden- en Drakenslagen en heel veel Tweelingen.

Je kan natuurlijk voor de snelste route naar Mahjong kiezen door het spelen van een Hermannetje (all chows, all simples), maar daar win je geen toernooi mee. Dat bewees Anton Kösters. In de laatste ronde scoorde hij 12808 punten door het maken een Grote Wijzen (3 drakenpungs) op Oost.  In de eerste ronde had hij ook al een mooie score behaald, dus hij kreeg de wisseltrofee mee naar huis en natuurlijk zo’n prachtige glazen draak.

De Jelte Rep trofee was voor met Ingrid Houtepen. Zij was de laatste die Mahjong maakte met een pung Witte én Groene draken. Gerard van der Bie zat het dichtst bij de 0 en werd beloond met een paar speciale drakensokken. De troostdraak – een bijzonder knuffelbare dit jaar – werd overhandigd aan Caroline Warmerdam.

Dank aan jullie allen voor een fantastisch toernooi.
Tot 2025.


De top drie: Pim Willems, Jit Bertelink en Anton Kösters.

 

2 gedachten over “Het Witte Draak Toernooi 2024: Grote opkomst – groot plezier!

  1. Het was zaterdag 23 maart een heel leuke en gezellige dag. Volgend jaar doe ik weer mee. Maar ik zou het ook heel leuk vinden om de juiste uitkomst te zien. Patricia zei dat de telling niet goed was gegaan, en dat klopte dus ook. De top drie ziet er anders uit.

Geef een reactie