De eerste avond na de lockdown

De avond had bijna een feestelijk tintje, we konden weer mahjongen in Lopes Dias wijkcentrum. 14 spelers hadden zich aangemeld en we speelden dus twee tafels van vier en twee tafels van drie.  Omdat de opstelling in de “ontmoetingsruimte” helemaal was ingericht op 1,5 meter afstand en maximaal 12 personen moest er een tafel ergens in de centrale ruimte worden gebruikt. Bij een volledige bezetting mogen we ook de ruimte van de bibliotheek hoek gebruiken dus er zit nog rek in.

De winnaar van de avond was Wobbe met 13020 punten. Hij maakte een paar mooie spellen aan zijn 3 tafel. Dit ging te koste van Karl die met -2370 punten terug kon naar Apeldoorn.

de volledige uitslag

Koen

dan nog even dit:

Ik kreeg een vraag over eindmoment van de avond.

Hieronder nog even de regels.

Om 21.50 worden de lopende spellen uitgespeeld, maar er wordt geen nieuw spel meer gestart.  Het starten van een spel is het moment dat na het bouwen van de muur de dobbelstenen, door de speler die op dat moment Oost is,  geworpen zijn. Als het eindsignaal klinkt voordat de oost-speler geworpen heeft mag dat spel niet meer gestart worden.

Koen

 

Geef een reactie