En de seizoensdraak gaat naar ………

Het was een goed bezochte avond, de laatste van Chrysant 2019. Uiteindelijk vonden 18 spelers hun weg door het slechte weer. Er werd weer stevig om de avondoverwinning gestreden, maar de slotavond van het seizoen richt alle aandacht zich natuurlijk op de seizoensdraak. Deze fel begeerde  Draak heeft het afgelopen seizoen bij Pauline Brouwer gelogeerd. Pauline liet deze avond echter verstek gaan, en zal er dus voor moeten zorgen dat deze draak naar de nieuwe winnaar verhuist.

De avondwinnaar was Jelle Duinsbergen 13700 punten die de albasten trofee mee naar Loosdrecht mocht nemen. Jennemiek van Gestel sloot de avond -2420 punten af en had dus recht op het troostdraakje.

De strijd aan de eerste tafel tussen de vier koplopers was spannend tot het einde. Over en weer werden mooie en minder mooie mahjongs gedeclareerd. Koploper Jenneke maakte zelfs een windenslang en Gerrit maakte een mooie mahjong van ruim 700 punten. Maar dat mocht allemaal niet baten, we hielden elkaar goed in evenwicht  zodat Jenneke uiteindelijk de seizoenswinnaar werd met een score van 43.150 punten. De draak verhuist dus van Pauline naar Jenneke.

En dan nog even dit:

7 december is het jaarlijkse Bondstoernooi van de NMB. Dit keer wordt het gehouden in Schalkwijk. Dit toernooi telt mee voor het Nederlandse NTS kampioenschap, aan het einde van de dag zal de Nederlandse NTS kampioen 2019 bekend worden.  We rekenen natuurlijk op een winnaar van de Groene Draak, maar de koploper is bijna onbereikbaar ver.

Op 11 december hebben we onze laatste speelavond van het jaar. Daarna hebben we Kerst- en Nieuwjaarsreces. In het nieuwe jaar starten we op 8 januari.

2 gedachten over “En de seizoensdraak gaat naar ………

Geef een reactie