Ex aequo

De laatste avond van het Kersenbloesen seizoen 2019.

Zestien spelers hebben zich gemeld.  De vier hoogst geplaatsten strijden gezamenlijk om de fel begeerde seizoenstrofee die in dit geval bijna een half jaar in een huiskamer mag verblijven. Wie wordt de gelukkige winnaar?  Pauline maakt een goede kans, zij staat bijna 15000 punten voor op nummer twee. In dit spel is echter niets zeker.  Pauline is echter afwezig en zal zelf niet aan de strijd deelnemen. Als de anderen elkaar een beetje in evenwicht houden is zij de seizoenswinnaar.

Patricia, Ria , Jenneke, en Peter, strijden samen op tafel één en zijn na Pauline de vier koplopers.  De overige tafels worden geloot.

Aan het einde van d avond blijken er twee spelers te zijn met exact evenveel punten. Ria Rep en Gerrit Kracht sluiten de avond af met beiden 8450 punten.  De seizoenstrofee mag dus voor het komende halfjaar naar Huizen.  Pauline blijft met haar 39690 punten de seizoenswinnaar.

De verliezer van de avond is Jelte met -1920 punten.

Komend weekend is de Mahjong Marathon in groepsverblijf ’t Laer.

Met mooi weer voor de boeg spelen 12 teams van 2 personen 24 uur lang Mahjong.
Daarna begint een mahjong luwe periode en zien we elkaar weer op 4 september  2019 in Lopes Dias.  Mochten er tussentijds mensen zijn die toch dringend aan hun verslaving toe willen geven,  zet het even op de App wie weet zijn er lotgenoten.

Koen

Geef een reactie