Mahjong met drie spelers

 

Jelte Rep schreef in zijn on-line mahjong boek  een artikel over de regels aan een tafel van drie. We zouden het prettig vinden als we die op onze Groene Draak eens uitprobeerden. Deze regels  beschrijven drie verschillende varianten van spelen, zie http://www.mahjongboek.nl/spelen-met-zn-drieen-365

Ik stel voor dat we de volgende speelavonden elke avond, aan de tafel met drie spelers, één spelvariant spelen. Deze kunnen we dan evalueren in vergelijking met de varianten van de andere avonden.

Wereld dierendag

Om halfacht precies waren er 17 spelers aanwezig dus begonnen we de avond met 3×3 tafels en 2×4 tafels. Nadat de eerste Mahjongs al gevallen waren kwam Rene nog binnen en kon daarmee van een 3 tafel nog een 4 tafel maken. Helaas moest Pauline daardoor de eerste mah jong aan haar tafel laten lopen. We gaan kijken hoe we dat in de toekomst beter kunnen oplossen.

Om tien uur waren bijna alle punten geteld, alleen de drie tafel van Onno, Jelte en Ria had het nog erg zwaar. Maar daar zat dan ook de winnaar en zoals gebruikelijk ook de verliezer.

Onno ging met 13630 met de albasten draak naar huis en Jelte mocht met – 6050 punten het troostdraakje voor 14 dagen koesteren.

We zien jullie weer op 18 oktober

Avonduitslag

Standen

 

Oostpoort toernooi

Het NTS Oostpoort toernooi in Delft zit er weer op.
36 spelers streden om een eervolle plaats.

De derde plaats ging naar onze eigen Jenneke Kragt met 5566 punten.
De tweede plaats was voor Leonie Steur met 7316 punten.
De eerste plaats ging naar de Pe-ling speler en nieuwkomer op de NTS toernooien Paul Dekema. Hij veroverde 7382 punten.

De trotse winnaars.
Voor de volledige uitslag  kijk op de oostpoort

24 maart a.s. Witte Draak Toernooi

 

Winnaars 2017

Wijziging van Datum en Plaats Witte Draak toernooi 2018

Traditioneel wordt het Witte Draak toernooi gehouden op de laatste zaterdag van de winter. Daarom is bij het afgelopen toernooi ook aangegeven het volgende Witte Draak toernooi op 17 maart 2018 valt.

Helaas hebben we moeten uitzien naar een nieuwe locatie omdat het centrum De Akker geen afspraak kon maken over de voortzetting van het toernooi aldaar. We hebben na enig zoekwerk een nieuwe locatie kunnen vinden, “Wijkcentrum Lopes Dias” aan de Lopes Diaslaan in Hilversum Noord (onze permanente speellocatie) is ook de nieuwe locatie van het Witte Draak toernooi.

Omdat het wijkcentrum op 17 maart 2018 al een groot evenement gepland heeft, zullen wij voor 2018 moeten uitwijken naar een alternatieve datum.
Deze datum hebben wij inmiddels vastgesteld op :

Zaterdag  24 maart 2018

zet deze datum dus alvast in uw agenda.

Koen van Dijk
Wedstrijdleider Witte Draak toernooi.