Site pictogram De Groene Draak mahjong

1e Kersenbloesem 2022

Een opkomst van 17 spelers die het matige weer trotseerden en zich meldden bij de wedstrijdleiding voor de eerste speelavond van de Kersenbloesem.
Patricia had namens het bestuur wat mededelingen.
De eerste had betrekking tot de Mahjong Marathon op 25 juni. Er is een nieuwe locatie gevonden in de bossen bij de Lage Vuursche. De kans dat de Marathon dit jaar doorgaat is daarmee aanzienlijk groter geworden.
De tweede had betrekking op het evenement Hilversum Denkt op 23 april 2022. Grote denksporten, zoals  Schaken; Dammen en Go zijn daarbij vertegenwoordigd, maar ook kleinere denksporten zoals Othello en Mahjong worden daar gedemonstreerd. Bij de laatste kunnen wij nog wat hulp gebruiken, al is het maar voor één of twee uurtjes. Je kan je aanmelden bij Patricia.

Koen had nog een verzoek wat werd aangedragen vanuit enkele leden van het genootschap met betrekking tot het doordraaien van de Oostenwind na iedere speelronde.
Wij spelen het systeem dat de wind blijft zoals die is tenzij er door een andere speler dan Oost mahjong is gemaakt.
De regels van de bond en de toernooiregels geven echter aan dat de wind na ieder spel doordraait naar de volgende speler.  De vraag is nu, denk hier eens over na, ga met elkaar hierover in discussie, dan willen we aan het einde van het seizoen vaststellen welke methode we in het seizoen daarop spelen.

De uitslagen van de avond

Ge grote seizoen draak was in de loop van de avond al naar Ria Rep verhuist. De avond werd gewonnen door de winnaar van het Witte Draak toernooi Hans van der Poel Hij had 15.250 punten en kon de Albasten draak mee naar huis nemen.  De nieuwe verliezersdraak ging naar de schrijver dezes met -3390 punten. Die draak kan nu wennen in huize van Dijk.

Uitslagen

tot 20 april

Koen

Mobiele versie afsluiten