Te kort aan materieel!

De opkomst van de speelavond van de groenen was overweldigend. 22 leden meldden zich zo rond 19.30 uur in de grote centrale hal van Het Lopes Dias wijkcentrum. Dat was bij de groenen al tijden niet meer voorgekomen en dus kon het gebeuren dat er op één van de tafels een lat te kort bleek te zijn. Het was geen groot probleem en het werd aan de betreffende tafel adequaat opgelost. Voor de leiding van het genootschap is dit echter een signaal om nieuwe latten aan te schaffen, misschien moeten we ook wel onze spelen uitbreiden. 4 tafels van vier spelers en twee tafels van drie spelers begonnen even na half acht aan hun partijen. Om tien voor tien, bij de roep “Laatste ronde” bleken minstens drie tafels nog in de ronde van de zuidenwind bezig te zijn. Veel remises dus. Zelfs de drie tafel waar de schrijver dezes aan speelde zat nog in de eerste beurt van de zuidenwind. Janet verdedigde haar oost met verve en verdiende met kleine mahjongetjes een belangrijk deel van haar verlies uit de eerste hand terug. Ria won die ronde met 1088 punten en Koen had een wachtend limiet. Janet mocht met Oost dubbel betalen. Dat werden dus direct briefjes. Maar haar eindscore van 2370 punten laat zien hoe het tij kan keren.
Uiteindelijk ging Marcel met de grote eer strijken en betaalde Wilma het gelag.

Zie hier de uitslagen

De Witte Draak is aan het ontwaken
Over een goede maand, Zaterdag 23 maart 2019, houden we de twintigste editie van de Witte Draak. Op dit moment hebben we 56 inschrijvingen.
Het zou natuurlijk leuk zijn als we met deze jubileumeditie de boeken in gaan met een maximale opkomst. Kortom, U kunt zich nog steeds aanmelden.

Hilversum Denkt 2019
Op zaterdag 6 april doen we weer mee aan het Hilversum Denkt evenement, waarbij de denksportclubs van Hilversum zich presenteren, maar waar u ook kennis kunt maken met redelijk onbekende denksporten. Zet deze datums dus maar vast in uw agenda, wij houden u op de hoogte.

Geef een reactie