Het kan verkeren!!!!

Gisterenavond kwamen er 21 spelers op de laatste speelavond van dit jaar af. Aan zes tafels streden we om de hoogste eer. Het nieuwe seizoen was begonnen (Bamboe 2019) en alle kansen liggen weer open. Samen met Patricia en Ria van Bergen speelde ik aan een drie tafel,
Patricia begon met Oost en reeds in het eerste spel had Ria een Mahjong met een Drakenslang. De wind draait naar mij.
Tweede spel Ria maakt opnieuw Mahjong met een Drakenslang, dus al na twee spelletjes ben ik drieduizend punten kwijt en zijn de eerste schuldbekentenissen geschreven.
Maar we zouden wraak nemen. Ria had nu Oost en wij zouden even Dertienwezen gaan spelen en nog een andere dure limiet wachtend. Het werd remise, Ria houd Oost en een herkansing. Schrijver dezes stevent daarna weer op een Dertienwezen af. Alle hoge komen goed op mijn plank, op een gegeven moment is het nog wachten op Bamboe 9.
Dan maakt Patricia Mahjong 52 punten met 6 verdubbelingen inclusief de laatste steen van de muur. Dat is dus meer dan 2000 punten dus Ria met Oost mag 4000 aan Patricia betalen. Ik ben wachtend 13wezen dus aan mij mag ze 2000 punten betalen, na 4 spellen staan we dus weer nagenoeg quitte. Er vielen aan onze tafel nog enkele mahjongs, zelfs nog met echt hoge scores, maar aan het einde van de avond stonden we alle drie dicht bij elkaar. Ria bleek de tafelverliezer. Zo zie je maar, het kan verkeren.

voor de volledige uitslag:  klik hier

Op 9 januari 2019 zien we elkaar weer. Hier staan de speelavonden van 2019.

Wij wensen jullie fijne feestdagen en een prettige jaarwisseling!

Geef een reactie