Een grote opkomst op de laatste speelavond van het seizoen

30 november 2016

De laatste speelavond van het seizoen, er is een grote opkomst van 17 spelers.  De vier spelers die aan de top van de ranglijst staan en dus een grote kans hebben op de seizoensdraak, spelen met elkaar op tafel 1. De overige tafels worden door loting ingedeeld. Aan het einde van de loting blijkt dat Koen zichzelf niet heeft meegeteld. Dus we zijn niet met 16 maar met 17 deelnemers. Peter en Jennemiek verlaten hun vier tafel om samen met Koen een drietafel te maken. Jennemiek hoopt dat ze dan een grotere kans heeft om Janet toch van de eerste plaats te stoten.

Halverwege de avond is de bodem van Jennemiek haar fichesbakje toch in zicht. Maar om kwart voor tien keert het tij voor Jennemiek met een kronkelende slang op Oost.  Vier spelletjes later herhaalt zij weer op oost haar volgende krachtproef met drie kleine wijzen verovert zij nog een keer 5120 punten.  Omdat deze eindspurt ook een gewoonte is van Rene Swetter, gaf Jennemiek aan het begin van de avond al aan dat we rekening moesten houden met een Rene`tje.

Totale avondscore van Jennemiek 11670 punten waarvoor zij de jade draak mee naar huis mag nemen, Maar deze score is tevens goed genoeg om alle vier de spelers aan tafel 1 voorbij te streven. Ook de grote seizoensdraak is deze keer voor Jennemiek.

Avonduitslag                                                               seizoensuitslag

Geef een reactie