Ria Rep Nederlands Kampioen NTS

Verbaasd en overrompeld keerde ze met twee trofeeën terug naar het Gooi.

riarepAan het NTS-toernooi (onze discipline) namen 28 spelers deel, afgevaardigd door de drie mahjongclubs, die het aloude klassieke mahjong in ere houden: De Oostpoort uit Delft, het Groene Hart uit Alphen aan den Rijn en onze Groene Draak. Aangezien de Groene Draak lid is geworden van de Nederlandse Mahjongbond mochten de Groenen niet ontbreken op het Bondstoernooi dat dit jaar werd gehouden op zaterdag 19 december. Met negen spelers rukten ze uit naar Amstelveen waar alle bondsleden waren uitgenodigd voor een groot gezamenlijk toernooi. In totaal speelden er 151 mahjongers uit het hele land. Het was zo vol in het Go-centrum, dat er mannetje aan mannetje werd gespeeld en dat aan het einde van iedere ronde zuurstofgebrek ontstond. De Groenen zijn evenwel voor geen kleintje vervaard. Ook al repeteert op hun thuisbasis een fanfare eindeloos en hardnekkig, klotsen er biljardballen over de tafel en op de vloer en kijken er nieuwsgierigen toe, zij spelen onverstoorbaar door.

Over hoe de strijd zich op het toernooi ontwikkelde was geen zicht. Na twee ronden werd gestopt met het bekendmaken van standen. Daarom was de einduitslag een complete verrassing. Ria Rep geloofde haar eigen oren niet toen bij de prijsuitreiking haar naam als laatste werd genoemd. Winnaar, nummer 1 en automatisch Nederlands NTS-kampioen! ‘Ik had wel lekker gespeeld en ook flink wat mahjongs gemaakt, maar ik heb ook af en toe flink moeten betalen. Ik had geen idee waar ik stond’, aldus de verbouwereerde Ria.

Zelfs bij de prijsuitreiking wist ze niet wat haar eindscore was (8364 punten), hoe groot haar voorsprong was op de nummer 2 Annemiek Rabs (50 punten)en op nummer 3 Tim Rombouts (470 punten) en hoe haar andere tegenstanders het eraf hadden gebracht. Die uitslag werd pas de volgende ochtend bekend. Maar toen stonden onder de kerstboom in huize Rep al twee trofeeën te pronken: de eerste prijs, ontworpen door zilversmid Christine Kal, én de kampioensplaquette, die zij mocht overnemen van Marian Croeze. Marian, die zich van pijn zat te verbijten in een rolstoel na een ongelukkige val, speelt al jaren geen NTS neer, maar toonde zich blij met haar opvolgster.
Beterschap Marian! Gefeliciteerd, Ria! En bedankt, toernooiorganisatie, voor al jullie werk!

Zo scoorden de Groenen:
1. Ria 8364
6. Jelle 5011
7. Janet 4566
9. Jelte 1973
12. Joost 490
20. Dirk -3462
24. Onno -4497
24. Koen -4533
26. Patricia -5022

Geef een reactie